Aktiv konferens i fjällen

Ska du på konferens i fjällen med jobbet? Då står du inför en upplevelse som både är rolig och utvecklande. Det är populärt att förlägga tidskrävande aktiviteter som konferenser till lite mer ödsliga platser där fokus är på naturnära upplevelser. Förutom att åka till fjällen kan man även åka till skärgården eller någon kursgård. Det finns många fördelar med att befinna sig i fjällen. Här tänker vi gå igenom några av dem, tillsammans med tips på vad man kan göra tillsammans som arbetslag. Att utföra aktiviteter tillsammans stärker teamkänslan och bäddar för bättre samarbeten.

Lär känna kollegorna

Att gå på konferens med jobbet är inte bara ett sätt att byta miljö och få prata om viktiga arbetsrelaterade frågor. Det är också ett sätt att lära känna sina kollegor bättre och få uppleva något tillsammans med dem. På en konferens i fjällen kan åka skidor ihop, äta goda värmande måltider och inte minst gå på after-ski. Upplägget brukar vanligtvis vara att man bor flera stycken i en och samma stuga där det finns en stor allmän yta att umgås på. När ni är klara med era arbetsuppgifter och har sportat klart för dagen kan det vara skönt att sjunka ned i soffan och prata om saker man kanske inte vanligtvis tar upp med kollegorna. Någon kanske ska skola in sitt barn på dagis eller håller på att göra om inredningen hemma. Då kan man utbyta tips om till exempel vertikalmarkiser från markiser Stockholm och vilka förskolor som är bäst.

Sporta och umgås

Om man är ett arbetslag som åker på konferens i fjällen kommer man troligtvis komma tillbaka hem med många upplevelser i bagaget. Det huvudsakliga syftet brukar vara att prata om arbetsrelaterade ämnen men poängen är också att hinna umgås och lära känna varandra bättre. Efter en lång dag i skidbacken kan man sätta sig bekvämt tillrätta framför en film, varför inte Love Actually, Netflix eller någon annan härlig komedi. Vanligtvis brukar konferenser pågå några dagar vilket lämnar utrymme för att både jobba, sporta och umgås tillsammans. Det är trots allt sina kollegor som man tillbringar mest tid med, efter familjen. Då är det värt att investera i de relationerna och se till att man trivs ihop, så att man kan arbeta bra tillsammans. En konferens i fjällen kan kosta litegrann men det brukar vara värt det eftersom det är en härlig upplevelse som betalar tillbaka sig under lång tid framöver.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *