Vad är en konferens och vad ger den?

En konferens är ett sammanträde som ska vara väl förberett och ge kunskap och utbyte mellan deltagarna. Ofta är det arbetsrelaterat och det ses ofta som ett skönt avbrott mot den vanliga vardagen. Det är ofta flera seminarier som kommer nära inpå varandra och det försiggår ofta på ett vackert ställe för att det dels ska kunna vara ett ställe för inspiration och dels för att det ska vara en form av rekreation för deltagarna. Förhoppningen är att en konferens ska ge deltagarna nya tankar och även att ha lärt känna sina kollegor på ett annat plan än det rent kollegiala.

Ska du anordna en konferens?

Ska du anordna en konferens så har du ett roligt arbete framför dig. Det kommer att vara ett tufft men roligt arbete. Du bör titta på en checklista för konferenser för att inte missa någonting. Ha även i åtanke att oavsett hur bra du gör konferenser så kommer det att vara så att vissa människor kommer att klaga. Det verkar ligga i vissa människors natur att klaga. Det betyder inte att du har gjort en dålig konferens, om du har gjort så bra du har kunnat.

Det första du ska göra är att du ska kontrollera hur många som kommer. Det kommer nämligen att avgöra var ni kan vara någonstans och hur ni kan bo. När du vet hur många ni kommer att bli så kan du börja titta på olika anläggningar som rymmer så många. Där ska du också titta på om de har allt det ni behöver. Det kan vara teknisk utrustning eller något liknande för att ett seminarium ska kunna genomföras. Skicka även ut inbjudningar tidigt. Konferenser innebär att folk allt som oftast behöver ta sig tid från sin familj och privatliv och då är det bra att vara ute i god tid.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *