Lyckas med digital konferens

Att anordna en konferens är ett bra sätt att öka motivationen och stärka gemenskapen i företag. En gemensam resa med övernattning är härligt men även en konferens i företagets lokaler brukar vara uppskattad. Men hur är det med en digital konferens? Går det att inspirera medarbetarna med hjälp av digital teknik?

I takt med den tekniska utvecklingen öppnas nya möjligheter för företag att vara tillsammans utan att alla befinner sig på samma fysiska plats. Med hjälp av effektiva digitala tjänster som videomöten och tidrapportering via mobilen är det möjligt att vara närvarande på distans. Även de företag som måste ha en godkänd personalliggare kan använda sig av digitala lösningar. Med en personalliggare från Fröbergs kan medarbetarna snabbt och enkelt rapportera tid direkt i sin mobil eller dator.

Så ordnar du digital konferens

För att lyckas med en digital konferens är det viktigt att deltagarna känner att de är en del av gemenskapen. Första steget är därför att se till att alla har bra utrustning. De behöver även ha fått utbildning i hur det går till att använda funktioner för video, chatt och tidredovisning.

Innan konferensen bör deltagarna få en inbjudan med information och schema för dagen och kvällen. Eftersom det inte kommer att finnas någon gemensam lokal är det en bra idé att ge tips om hur varje medarbetare kan ordna en trevlig plats. Kanske genom ljus, växter eller mysiga kuddar? Ha gärna ett tema för konferensen så att alla som är med kan förbereda sin klädsel inför kvällens middag. Det kan vara allt ifrån Hawaii-tema till maskerad-tema med valfri utklädnad.

Under konferensen gäller det att ha en tydlig agenda och se till att alla som är med känner sig delaktiga. Olika typer av frågesporter i lag eller andra aktiviteter i smågrupper gör att ingen hamnar utanför. Sist men inte minst gäller det att ordna med hemleverans av god mat innan det är dags för konferensen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *