Konferens för det lilla företaget

I Sverige är det skattemässigt förmånligt att anordna konferenser för medarbetarna och många företag utnyttjar den möjligheten. Under en konferens får de anställda möjlighet att komma varandra lite lite närmre och samtidigt arbeta fokuserat under effektiva former. Det är inte ovanligt att de bästa idéerna och de smartaste lösningarna på problem kommer upp under just konferenser. Nya miljöer föder helt enkelt nya tankar. För att man ska kunna genomföra konferenser till riktigt förmånliga priser krävs det dock ofta att företaget är lite större. Annars kan priset per medarbetare lätt skena iväg. I den här bloggposten ska vi ge tips på hur man kan tänka som småföretagare med bara några få anställda, om man vill arrangera en bra konferens till ett lågt pris. Det finns även flera fördelar med att ha ett litet företag när man arrangerar en konferens. Det blir till exempel enklare att anpassa den utifrån den enskilda medarbetarnas önskemål och resurser.

Konsten att välja lokal

Kanske har du hört att det går bra för många små företag i Sverige. Vi tror att konferenskulturen i landet är en bidragande faktor till det. Men det gäller att tänka smart för att få stor effekt till bra pris. Själva grejen med en konferens brukar vara att allt ska finnas tillgängligt på en och samma plats. Man ska inte förlora tid på transporter och behöver därför ha tillgång till boende, måltider, mötesrum och intressanta aktiviteter på ett och samma ställe. Man köper helt enkelt ett konferenspaket där allt detta ingår. Stora konferenser med många deltagare kan räkna rabatter och flera anläggningar är anpassade efter just lite större sällskap. Ofta är det storleken på konferensrummen som avgör hur små sällskap som anläggningen tar emot. Det är alltså anläggningar med små mötesrum som du ska leta efter. Att utnyttja restiden till möten kan också vara ett effektivt sätt få ner kostnaderna. Resan kan till och med vara själva målet, som man brukar säga. Att anordna en konferens under en minikryssning är ofta förhållandevis billigt.

En konferens med det lilla extra

Ett alternativ kan vara att arrangera en konferens hemma på kontoret men då se till att det händer något utöver det vanliga. Medarbetarna lägger de ordinarie arbetsuppgifterna helt åt sidan och en extern konsult kan tas in som katalysator under workshops där ni arbetar med att tänka ”utanför boxen”. En cateringfirma står för maten och dagen kan avslutas under trevliga former på restaurang varpå alla körs hem i taxi. Ett annat alternativ kan vara att hyra en eller ett par stugor och ha självhushåll samtidigt som man själv tar ansvar för de upplevelser som kanske ingår när man hyr en dyrare anläggning. Vad sägs om ett möte där man dricker något gott under bar himmel samtidigt som man kopplar av i hett vatten? Sverigetunnan.se har badtunnor för alla tillfällen och på flera orter är det möjligt att hyra en tunna av någon som har en sådan för en kväll och få den transporterad till platsen där du har konferensen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *