Konferenser – en vettig investering

Att lämna sina Kontorslokaler i Stockholm eller på vilken annan ort som helst är bra att göra emellanåt, oavsett hur litet eller stort just ditt företag är och oavsett i vilken fas just ditt företag befinner sig i. Det behöver inte vara särskilt dyrt att åka på konferens och företaget behöver inte heller nödvändigtvis åka så långt. Men, företaget kan också välja att se det som en god möjlighet att investera i sina medarbetare. En konferens ska ge energi:https://www.konferensvarlden.se/reportage/business-energi-ger-ny-kraft.htm , det kan låta enkelt, men det är lika sant för det. En konferens är precis som det låter en sammankomst och en möjlighet för både utvärdering och utveckling för företag. Att utvärdera sitt företag kan naturligtvis ske som en del i den löpande verksamheten också, fast på konferens finns större möjligheter och mer tid att ta tempen på sina medarbetare på. En konferens kan ta plats nästan var som helst och möjligheterna är oändliga och kan anpassas specifikt efter just er organisation. Det kan handla om allt ifrån en intern konferens där ni diskuterar era specifika frågor, arbetar med teambuilding eller andra liknande aktiviteter till större konferenser för hela branscher med externa gäster, föreläsningar och mycket mer.

Varför är en konferens en bra investering?

Jo, om det är något som de allra flesta har upplevt så är det att vardagen ofta går väldigt fort. På jobbet är det fullt upp i minst åtta timmar och sedan väntar ytterligare åtaganden. Det vill säga, många har svårt att hitta tiden för utvärdering under sin arbetsdag. Att ge sina anställda möjlighet till utvärdering och eftertanke är perfekt under en konferens och gynnar inte bara den enskilda medarbetaren utan också hela företaget på många olika sätt. Ett exempel är att det genom en utvärdering kan dyka upp tankar och funderingar som annars lätt hamnar i skymundan.

En annan viktig del av en konferens är att medarbetarna får tid att lära känna varandra. Det gynnar företaget i allra högsta grad då medarbetarna i regel väljer att stanna längre på företag där de känner sig hemma och där de har ett sammanhang. Det vill säga, något som går alldeles utmärkt att genomföra på en konferens och som garanterat är en god investering för företaget.

Dessutom kan projektutvecklingen på företaget gynnas mycket av en större konferens, dels för att de som arbetar med projektutvecklingen kan få ny input från andra inom samma bransch och dels genom att låta medarbetarna få ett miljöombyte. Ett miljöombyte kan verkligen vara en vinnande faktor för att ska nya sammanhang och en möjlighet att ta fram nya idéer på, något som också är en god investering för ett företag.

Gustav Svensson, känd karaktär från tv-serien Svensson, Svensson, myntar uttrycket ”är magen glad så är människan glad!”. Och det är verkligen en god investering för alla typer av företag också, att bjuda sina medarbetare på middag eller fika gynnar garanterat arbetsmoralen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *