Escape rooms, en sammanförande kick-off

Escape rooms är något som blir allt mer populärt bland både företag och privatpersoner. Vad är då detta som vi hör talas om allt mer och mer? Det är helt enkelt en lek där det gäller att lösa olika ledtrådar för att kunna komma ut från ett låst rum. Du klarar det inte på egen hand utan du måste ta hjälp av dina vänner. Det finns olika typer av rum som innehåller olika teman, därför kan även antalet som får delta variera. Vanligtvis krävs det inte någon form av fysisk styrka, utan det är hjärnan som får arbeta.

Perfekt för team building

Under Nordens största fackmässa för mötes- och eventindustrin så fanns Escape rooms representerade. Inte så konstigt för detta är ett av de bästa sätten att stärka lagkänslan. För att ”vinna” i dessa rymningsspel så krävs det att gruppen samarbetar för att lösa problemen. Flera olika hjärnor tänker bättre än en och alla i gruppen behövs och kan tillföra något oavsett ålder och fysisk förmåga. Däremot bör den som lider av klaustrofobi och panikångest inte delta. Det är ett roligt sätt att samarbeta och stärker andan på arbetsplatsen. Escape rooms finns på flera olika platser i Sverige men det största utbudet hittar du i storstäderna som Stockholm och Göteborg.

Olika typer av rymningsspel

Det finns flera olika typer av rymningsspel. På exempelvis Tripadvisor kan du kolla vilka besökarna har rankat som de bästa och deras omdömen. Alla spel har gemensamt att du måste lösa ledtrådarna innan dörren öppnas. En maxtid är satt och löser ni inte problem inom den tiden tar syret slut och ni kvävs till döds. Nej då, det gör ni givetvis inte det, finns olika lösningar. Är rummet inte bokat kan ni få längre tid på er hos vissa arrangörer. Annars får ni återkomma och göra bättre ifrån er nästa gång. Vanliga teman hos Escape rooms är slott, laboratorium och fängelse. Escape rooms är så populära att de även finns som tv-spel och filmer har baserats på dem.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *