Annorlunda aktiviteter på konferens

För många är en konferens inte bara ett sätt att umgås med sina kollegor utan också ett sätt att få ett miljöombyte, komma bort från arbetsplatsen och göra saker man inte annars skulle göra. Det är just det sistnämnda man ska ta tillvara på om man vill anordna en annorlunda konferens som deltagarna kommer att komma ihåg länge. Till en konferens hör ju nämligen att man anordnar någon form av aktivitet eller kvällsnöje för deltagarna, och då har man som konferensanordnare möjlighet att stå ut från mängden genom att bjuda deltagarna på något de aldrig upplevt tidigare.

Ett förslag till en sådan aktivitet, som få som inte har gjort lumpen fått tillfälle att prova, är att köra stridsvagn. Det är fullt möjligt att göra stridsvagnskörning till en del av en konferens, då minst ett eventföretag erbjuder denna upplevelse. Det är dock en aktivitet som kräver mer tid än många andra, eftersom en längre teoretisk genomgång och viss träning föregår själva aktiviteten. Stridsvagnskörning passar därför bäst som aktivitet på en flerdagarskonferens.

Många föredrar fysiska aktiviteter på konferenser, eftersom deltagarna i regel tillbringar större delen av dagarna sittandes, på föreläsningar eller i möten. En mycket passande aktivitet vid rätt årstid kan därför vara bågskytte. Kanske finns det de i gruppen som har provat att avfyra ett vapen förut, på en skjutbana eller vid jakt. Betydligt färre lär däremot ha upplevt känslan av att spänna en båge och avfyra en pil mot ett mål. Det kräver stor skicklighet och viss fysisk ansträngning, och är den perfekta aktiviteten för de som är lite tävlingsinriktade.Archery_competition

En konferensaktivitet behöver dock inte vara så aktiv. Något som många aldrig heller har provat är att bara slappna och verkligen vara i nuet. Det kan därför också vara en bra idé att ta konferensaktiviteten i motsatt riktning, och anordna en gruppmeditation. Det kan vara precis vad de anställda behöver för att samla kraft inför kommande arbetsuppgifter, och det kan dessutom ge dem långsiktiga verktyg för att hantera stress.

Om du vill ge dina gäster ett minne från din förhoppningsvis fantastiska konferens (förutom minnena de alltid kommer att ha från den ovanliga aktiviteten), kan det vara en rolig idé att låta trycka upp en t-shirt med konferensens logotyp, år och ort, och kanske dess slogan eller ledord. Du hittar t-shirt med tryck för alla tillfällen på Medtryck.com.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *