Konferensen – en skön paus från kontoret

På en konferens får alla anställda en chans att släppa arbetsproblemen och slappna av tillsammans. En bra konferens stärker kommunikationen och samarbetet mellan medarbetarna samt bidrar till ökad tillit inom företaget. Effektiv kommunikation och samarbete är idag A och O för att ett företag ska lyckas nå målen med verksamheten. Att ha ett bra och prisvärt mobilabonnemang för företag gör att det blir enkelt att kommunicera oavsett vilken plats medarbetarna befinner sig på. Telness är den första helt digitala mobiloperatören för företag och erbjuder dessutom mobilabonnemang utan bindningstider och uppsägningstider.

En lyckad konferens

För att anordna en lyckad konferens gäller det inte bara att ha ett mötesschema med viktiga punkter som ska avhandlas utan även boende och roliga aktiviteter måste planeras noggrant. Många medarbetare njuter av att komma bort från vardagens arbete och vill gärna äta god mat och sova gott på natten för att ha energi till konferensaktiviteterna. För att hålla energinivån uppe under dagen kan med fördel några av dagens aktiviteter ske utomhus eftersom det finns stora fördelar med att arbeta ute. Exempelvis ger ett promenadmöte ett skönt avbrott från en lång dag med stillasittande vilket ökar kreativiteten hos deltagarna. Även om konferensen är arbetsinriktad är det viktigt att aktiviteterna förstärker samarbetet mellan deltagarna och därför passar roliga gemensamma uppgifter bra. Övningarna behöver inte gälla företagets verksamhet utan kan istället handla om att bygga något tillsammans eller lösa ett praktiskt problem i grupp.

Rätt packning till konferensen

På konferensen brukar klädkoden ofta vara lite mer bekväm och mindre strikt än på kontoret men naturligtvis kan det variera beroende på företagskulturen och på vilken typ av konferensanläggning ni befinner er på. Om du är mån om att följa de senaste modetrenderna går det att hitta många fina plagg som både är estetiskt tilltalande och passar vid en konferens. Är du osäker på vilka plagg som passar är ett tips att packa ner några olika varianter att växla mellan beroende på vad ni kommer att göra under konferensen. Det allra bästa är förstås att fråga din chef eller den som är ansvarig för konferensen vilken typ av kläder och skor som kommer att behövas.

På en konferens finns det ofta begränsat med tid till att tvätta bort smink och göra en ny make up. Istället gäller det att kunna uppdatera vardagssminket som du har haft under konferensdagen till en festlook på kort tid. Packa gärna ner sminkborttagningsservetter som du kan använda till att tvätta bort eventuellt kladd från ögonskugga eller annat smink. På så sätt kan du enkelt fräscha till dig utan att behöva tvätta bort allt smink och börja om från början. En effektiv foundation är en bra grund som enkelt kan förstärkas med ett puder och rouge till kvällen. Även ett läppstift i en starkt nyans och en ögonskugga gör att du snabbt kan applicera mer färg till kvällens festligheter.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *