Boka hotell inför konferens

De flesta tycker att det är roligt att åka på konferens, då de får komma bort från kontoret och vardagen tillsammans med sina kolleger och förhoppningsvis uppleva något roligt, äta gott och bo på ett bra hotell. Det sistnämnda hänger dock på att den som fått i uppgift att arrangera konferensen hittar ett bra konferenshotell med relativt billigt boende, så att mat och upplevelser också får plats i konferensen budget.

För att spara pengar när man bokar boende inför en konferens är det bästa tipset att lägga ned tid på att jämföra olika hotell med varandra, för att se till att man får så mycket som möjligt för pengarna. Även efter att man har bestämt sig för ett hotell bör man jämföra vad det kostar att boka hotellet på olika sajter, eftersom priserna för ett rum kan variera stort beroende på om man bokar det via hotellets egen hemsida eller via någon av de många bokningssajter som finns.hotel-1330846_960_720

Ett annat sätt att spara pengar på boende och hotell inför en konferens kan vara att leta efter olika hotellerbjudanden, till exempel på Hotellkampanjer.se. Det kan också vara ett sätt att hitta hotell som man annars kanske inte hade övervägt som ett alternativ, antingen för att de utan erbjudandet hade varit för dyra för konferensens budget, eller för att de inte dök upp i sökresultatet på någon av bokningssajterna.

Slutligen bör man planera konferensen långt i förväg, och se till att boka in den under lågsäsong, snarare än under den period då det är som mest turister i det område man har valt. Generellt sett är perioden mellan januari och mars lågsäsong nästan överallt i världen, med undantag från skidorter. Man bör undvika perioden under september och oktober, som är högsäsong för kick-offer, konferenser och andra företagsevent. Detta medför naturligtvis att det blir större konkurrens om hotellrummen under denna period, och att priserna blir högre. Det motsatta gäller för lågsäsong, då man alltså kan hitta de bästa priserna för boende på konferenshotell.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *