Planera inför den årliga mässan

Varje år anordnas olika mässor runt om i Sverige. Dessa mässor lockar tusentals besökare. För att locka fler människor att besöka just din utställning eller det du vill presentera, finns det några idéer som du kan följa.

Med den rätta inställningen och insatsen kommer du göra succé på nästa mässa. I denna artikel finns några råd om hur du ska gå tillväga på bästa sätt.

Planering och förberedelser

Det är vanligt att saker du ska ta dig för är noga genomtänkta och förberedda, och så är det även när det kommer till mässor. Planera designen på montern noggrant. Vill du ha väggar som är högre än normalt eller olika produkter som hänger ner från taket, är det bäst att dina närmsta mässgrannar blir tillfrågade, så det inte uppstår irritation på plats.

Tänk över din presentation av dina produkter eller informationsmaterial. För att snyggt kunna presentera broschyrer och böcker, är det praktiskt med ett broschyrställ, se broschyrställ här. Då får alla potentiella kunder och besökare en bra överblick av sortimentet.

För att nå ut till så många som möjligt, är det viktigt att marknadsföra dina produkter och din monter. Om du slarvar med det får ingen information om att du finns på mässan. Därför ska du redan i planeringsstadiet satsa på ordentlig PR och försöka få ut ditt budskap och produkter till så många som möjligt.

En stor del av förberedelserna är även att planera vilka som ska arbeta i din monter. Se till att ta in inspirerande människor som passar in i sammanhanget.

Verka inbjudande

När du väl är på mässan och din monter är byggd, är det bra om du drar uppmärksamhet till din monter. Detta kan du göra genom att inreda din monter med fräcka tapeter eller tyger. Du drar också uppmärksamhet till din monter om du hänger upp saker eller gör stora skyltar eller logotyper. Bara fantasin sätter gränser och det är du som bestämmer. Det finns inget som är rätt eller fel.

Många besökare tycker också det är inbjudande om du erbjuder dem något ät- eller drickbart. Ett avbrott i mässbesöket brukar vara välkommet. Då kan du samtidigt passa på att mingla med nya människor och kunder. På så sätt skapar du nya kontakter, vilket på sikt kan gynna ditt företag. Glöm inte att ta potentiella nya kunders visitkort och kontaktuppgifter. Det är viktigt att hålla alla dörrar öppna för framtida affärer.

Med noga planering och ett trevligt bemötande kommer du långt. Se till att förbereda dig även här. Att komma utvilad och fräsch gör att du känner dig pigg och glad och du får de bästa förutsättningarna för en bra mässa. Med ett leende på läpparna blir det lättare att göra affärer och locka till sig folk!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *