Skyddsglasögon – i Hemmet eller på Arbetet

Vi kan börja med att ställa oss frågan, ”varför riskera att förlora vår värdefulla syn när skyddsglasögon kan skydda dina ögon för all framtid?”

 

Hur skyddsglasögon faktiskt skiljer sig från vanliga glasögon

Skyddsglasögon tillverkas med en viss högre standard av slagtålighet i åtanke och följer vissa krav som är satta, och är på så sätt bättre lämpade att bära än vanliga glasögon, beroende på tillfälle. Den högre standard vi pratar om gäller även när man jämför med linser och andra glasögon.

 

Den här typen av glasögon kan verkligen skilja sig i kvalite och pris, därför är det alltid bra att läsa på lite extra innan man ger sig ut på jakt efter nya. Oavsett storlek eller hållbarheten av ram, räknas regelbundna glasögon inte som skyddsglasögon såvida de inte uppfyller särskilda kriterier.

 

Vilken typ av glasögon och säkerhet behöver jag på jobbet?

Det ska alltid finnas någon ansvarig på ditt eller annat företag som kan hantera frågor som dessa, och samtidigt avgöra vilken nivå av skydd som behövs för dina specifika arbetsuppgifter.

 

Är det skyddsglasögon som inte innefattar jobb eller liknande, och som ska användas i hemmet, kan du alltid kolla runt på guider och uttalanden från experter om hur man kan förebygga ögonskador på hemma, eller när på spelar sport för den delen.

Du kan även kolla in diverse videoklipp som visar hur man förebygger ögonskador i hemmet, på arbetet eller i andra situationer.

 

Om du själv är yrkesarbetande och jobbar inom något utav följande, så kan det vara bra att överväga riktigta skyddsglasögon:

 

  • Snickare
  • Rörmokare
  • Maskinist
  • Jobbar med Gräsklippare, trimmer
  • Svetsare

En del av de här yrkena kan kräva olika typer av glasögon, där en del kan kräva sidoskydd, eller fullt ansiktsskydd. Arbetsgivare och skyddsombud bör alltid ha koll på industristandard för att avgöra vilken typ av skyddsglasögon som är lämpligast för olika befattningar. För mer information så kan du besöka antingen ett fackligt ombud eller liknande.

 

De brukar ha bra koll på vad du ska förvänta dig från din arbetsgivare, och vilka rättigheter du har när det kommer till arbetsmiljöskydd. .

 

Om du dock arbetar som en oberoende leverantör, och ska handla från nätet, är det viktigt för dig att välja skyddsglasögon som erbjuder en högeffektiv standard för alla sorters aktiviteter. Klicka på denna länk för att se exempel på glasögon du kan köpa som oberoende leverantör eller egenföretagare, eller för den delen om du behöver använda skyddsglasögon får något typ av sport.

 

Vilka skyddsglasögon är bäst för hemmabruk?

Återigen, om du själv ansvarar för din säkerhet helt och hållet, bör du välja glasögon som tål viss slagkraft, för maximalt skydd. Om du inte kräver eller är ute efter några specifika krav kan du enkelt hitta skyddsglasögon i närmsta butik som säljer byggmaterial.

 

Det bör även tilläggas att du verkligen utvärderar din egen situation och vad ändamålet är för just dig när det kommer till skyddsglasögon då det kan variera kraftigt. Ta en titt på eventuella risker och jämför sedan med vad för typ av glasögon som kan tänkas passa in och som kommer skydda din värdefulla syn.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *