Konferens i Stockholm

Att åka på konferens i Stockholm är en bra idé för alla företag, även om ert företag är baserat i Stockholm. I huvudstaden finns ett rikt utbud av nöjen, aktiviteter och restauranger, vilket gör att ni kan skräddarsy eventet efter era önskemål. Att planera en konferens kräver mycket tid, men är även otroligt givande. Se till att ha gott om tid för att undvika misstag och onödig stress. Här kommer några smarta tips till dig som vill anordna en konferens i Stockholm.

Målgrupp & syfte

Innan ni bokar lokal, aktiviteter och restauranger bör ni fundera på vad ni vill uppnå med konferensen. Är det ett styrelsemöte, en teambuilding, utbildning, avkoppling eller ett informativt arrangemang? Utan att tydligt definierat syfte är det svårt att mäta resultatet och utvärdera hur lyckad konferensen var. Denna punkt är mycket viktig, men glöms tyvärr ofta bort i planeringen. Tänk även igenom vilka som ska delta på konferensen och hur många ni beräknas bli. Målgrupp och syfte är grundläggande eftersom allt annat anpassas efter dem.

Konferenslokal

När ni har definierat syftet och målgruppen är det dags att börja planera det roliga. Konferenslokalen är mycket viktig för att det ska bli ett lyckat event eftersom det är här som ni kommer att spendera mest tid. Att välja konferenslokal kan verka knepigt, men tack vara smarta digitala tjänster som https://helio.se/ är det mycket smidigt. Hos Helio kan ni enkelt överblicka ett stort utbud av konferenslokaler i Stockholm och hitta den som passar er bäst. Här finns det gröna, lekfulla, stora och små lokaler. De har 60 olika lokaler på sju olika platser i Stockholm. Lösningarna är flexibla och rummen går att hyra per timme eller för flera dagar. Oavsett vad ni behöver så finns det nog här. Samtliga rum är utrustade med nödvändig teknik och med gott kaffe. De är belägna i de centrala delarna av Stockholm, vilket gör det enkelt att boka hotell, transport och restauranger i närheten. Se dock till att vara ute i god tid för att boka den lokal som passar just ert ändamål bäst. Lokalen är betydligt viktigare för konferensen än vad hotellet är och bör därför bokas innan eventuella hotellnätter och transportbiljetter bokas.

Nöjen

En konferens bör alltid innehålla en balans av nytta och nöjen. Aktiviteterna bör planeras med hänsyn till syfte och målgrupp. Underskatta inte betydelsen av nöjesaktiviteter tillsammans med kollegor. Detta har oftast mycket positiv effekt på motivationen och kreativiteten hos medarbetare. Folk kommer närmare varandra, vilket leder till bättre samarbete. Stockholm bjuder på ett brett nöjesutbud och här kan ni arrangera i princip vilka aktiviteter som helst. Se till att göra en mycket tydlig agenda där alla deltagare informeras om vad som kommer att hända under konferensen. Ju tydligare och mer detaljerad plan, desto bättre. Skicka ut agendan i god tid innan ni åker iväg på konferens för att ge alla deltagare tid att packa och planera. Det är även bra att lägga in luckor i schemat så att alla har lite egentid.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *